2014-04-26 22:01 #0 av: leemland

Jag tänkte börja med att skriva om min historia som au-pair.

Ett år efter att jag tog studenten 2008 bestämde jag mig för att testa på att åka som au-pair. Ett par av mina kompisar hade varit iväg och jag valde att testa också. 

Så 2009 tog jag beslutet att åka iväg. Jag sökte inte så länge och i augusti kontaktade en familj mig och vi började prata. Det blev några mejl om dagen faktiskt. Och på mindre än en vecka efter första mejlet va skickat blev det bestämt att jag skulle åka som au-pair till den familjen , mitt beslut tog mig till Irland. 

När det väl va bestämt gick det snabbt. Det va en del att fixa, biljetten, reseadaptor, leta upp resväska, berätta för alla, ja det va hur mycket som helst för 1 vecka efter vi bestämt skulle jag vara där. 

Den 25 augusti satte jag mig på flyget och åkte till Irland. Jag är en väldigt blyg person så det va lite vemodigt för mig och de blev lite tårar på flygplatsen för familjen och mig :) Men det släppte rätt så snabbt. 

Bunratty castle

Väl på Irland i Dublin skulle jag sedan hitta vidare till Busaras, eller busstationen mitt inne i Dublin, för att sedan ta mig med buss tvärs över hela Irland till Limerick där familjen skulle hämta mig. 

Under min bussresa var jag väldigt nervös och ju närmre Limerick jag kom desto nervösare blev jag. När jag väl gick av bussen och såg familjen va jag riktigt nervös men det fick snabbt över när vi började prata. 

När vi sedan åkt hem till dem släppte nervositeten helt och jag kom snabbt överens med alla. De bodde i ett litet samhälle, en väg bara egentligen, utanför Limerick. 

I början gick det väldigt bra och jag trivdes rätt så bra. Men efter drygt 2-3 månader så märkte jag att min värdfamilj var väldigt lika min egen familj så jag fick hemlängtan. Och min hemlängtan växte hela tiden, och förutom det så började jag behandla barnen mer som mina syskon än "värdbarn" så till slut pratade jag med mamman i familjen och vi bestämde att det var dags för mig att åka hem. Så efter drygt 4 månader på Irlands västkust satte jag mig på planet hem till Sverige igen. 

Så här i efterhand är jag glad att jag övervann min rädsla och åkte iväg, dock tycker jag det är väldigt synd att jag inte lyckades stanna längre. 

Bildkälla: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bunratty_Castle,_Ireland.jpg