Annons:
Etikettövrigt
Läst 2664 ggr
leemland
2014-07-24 21:59

Vanligare att bli au pair via matchning online

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Att vara au-pair som koncept har funnits sedan 1800-talet. De senaste 30 åren har matchningen av au-pair och värdfamilj främst skett via så kallade au-pairförmedlingar och agenturer. Förmedlingen har i huvudsak skötts i form av pappersarbete mellan värdfamilj, au pair och au-pairförmedling. Idag blir det vanligare att bli au-pair via onlinematchning.

Au-pairmatchning online kallas även för privat annonsering, och innebär att matchningen mellan värdfamilj och au-pair inte sker via en förmedlingsorganisation utan emellan privatpersoner.

Idag finns alltfler hemsidor som erbjuder annonser och matchning online mellan au-pair och värdfamilj tillgängliga vilket visar på att det blivit alltmer vanligt att bli au-pair direkt via hemsidor.

Precis som att tekniken utvecklas och att vi idag gör nästan allting på nätet, sker samma utveckling inom au-pairmarknaden. Både värdfamiljer och unga tjejer och killar förväntas kunna hantera ansökningar online idag. Många upplever det till och med som mer praktiskt än att skicka ett brev på posten. Idag söker vi ju både arbete och kärlek på nätet.

Idag finns flera hemsidor som kör en helt onlinebaserad matchningsservice. En av de senaste hemsidorna, som också har störst nätverk i världen av svenska au pairer, är Aupairads.com.

Veronica Berndt, en av grundarna till sidan, ser många fördelar med privat annonsering. ”Vi tror helt enkelt att den bästa och mest genuina matchningen sker när både au pair och värdfamilj väljer varandra genom att kunna jämföra olika kandidater och familjer på en gång, snarare än att en förmedling gör en enkel matchning”, berättar Veronica. Privat annonsering innebär också att det finns ett betydligt större utbud av familjer att välja mellan än genom en förmedling. Dessutom kan kandidaterna söka i flera länder samtidigt och hålla kontakt med flera familjer på samma gång.

Man kan bli aupair via privat annonsering i de allra flesta delar i världen som Europa, Australien, Nya Zeeland och Kanada. Det innebär visserligen att au-pair och värdfamilj sköter en del administrativt arbete själva, men annars finns det inga regulationer liknande de i USA som begränsar au pairer till att endast åka genom en förmedling/agentur.

Aupairguiden.se - Sveriges största informationssida för au pairer och värdfamiljer

Aupairads.com - Aupairmatchning online för Europa, Australien, Kanada och USA. Har störst nätverk av svenska au pairer i världen. 

Källor: Text av Veronica Berndt

bildkälla

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Annons:
Upp till toppen
Annons: