Annons:
Etikettövrigt
Läst 2147 ggr
leemland
2014-07-22 20:56

Annsökningsprocessen

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Det första du bör veta när det gäller att åka iväg som au pair är att du kommer behöva fylla i papper. Papper efter papper... Om du inte åker till USA eller med agentur kommer processen antagligen vara lite kortare, men rekommenderar varmt att åka med agentur, för de kan hjälpa dig på vägen.

Jag åker med Skandinaviska institutet, en ideell organisation som inte plockar ut pengar för varje ungdom de chasar iväg till USA. En sak jag tyckt varit väldigt skönt, jag har fyllt i pappren, gått på intervju och undersökningar i min egen takt utan att någon ringer 4 gånger om dagen för att pressa på mig och fråga hur det går. Det är jag som kontaktar dem om jag undrar något.

Papper på papper låter jobbigt, men det är inte så farligt. Eftersom jag har sökt via SCI har jag haft en inliggnings sida till mig där jag gör ansökan online och sedan skannar in papprerna, de godkänns sedan och checkas av på en lista som finns på min profil. Hur smidigt som helst!

Vilka papper pratar jag då om? Först behöver du fylla i information om dig, detta gör du online. Sedan barnerfarenhet detta online också. Efter det behöver du 3 skrivna referenser som du ska ha på speciell blankett som finns att skriva ut på din sida. Det är det enkla! 

Sen behöver du göra ett blodprov som visar att du inte har tuberkulos, du behöver göra en läkarundersökning, skaffa internationellt körkort och åka till Stockholm och söka VISA Amerikanska ambassaden (och till det behöver du papper från skatteverket och banken).

Och så klart! Du behöver göra en video och skriva ett personligt brev!

Nu förstår ni säkert varför jag tycker en organisation är det smidigaste! Med en organisation får jag dessutom en försäkring inkluderat i programavgiften. Jag vågar inte tänka på vad det skulle kosta eller tid det skulle gå åt att söka om jag inte gick via SCI. Men bli inte skrämda! Jag har inte stressat upp mig en enda gång! För allt finns online, behöver jag hjälp/råd ber jag bara om det, har jag glömt något blir jag påmind.

När detta är klart börjar matchningprocessen, den är rolig, skrämande och frustrerande. Jag är i den nu. Rolig för alla familjer man kan välja mellan, skrämmande för man blir osäker och frustrerande när det inte går som man vill/tänker.

Så ja, hoppas denna text var till någons hjälp. Har ni frågor fråga på! Hjälper er gärna. 

Källa:

Denna texten är skriven av MatildaSjöberg . 
Frågor får gärna ställas i denna tråden annars ta kontakt direkt med MatildaSjöberg. 

Bildkälla: wikimedia commons

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Annons:
Upp till toppen
Annons: