Annons:
Etikettövrigt
Läst 2385 ggr
leemland
4/27/14, 7:33 PM

Att åka som au-pair

Man kan åka som au-pair på olika sätt både privat och via förmedling. Detta tänkte jag berätta lite om här.

Att åka iväg som au-pair är ett stort steg i livet. En del har redan rest mycket medan andra är det kanske första gången man åker iväg. 

Det finns först och främst 2 sätt att åka iväg på: Privat och med en förmedling

Privat

Att åka privat kan ha sina fördelar. Den största fördelen, i mina ögon, är kostnaden. Man behöver inte betala en administrativ kostnad som man gör när man åker med en förmedling. 

När du åker privat planerar och sköter du allt själv. Det första du bör göra när du bestämt dig för att åka är att bli medlem på en av alla au-pair sidor på nätet. Själv använde jag mig av aupair-world.net, det finns så klart andra att välja mellan. Väl medlem på någon av dessa sajter så gör du i ordning din profil och genom den får du sedan smartmatches som du kan ansöka till , men självklart kan du göra egna sökningar och söka till andra familjer. 🙂

Sen är det dags för att köpa biljett/biljetter, packa och se fram emot att åka 🙂 Så klart får du inte glömma att kolla att ditt pass fortfarande gäller! 

Förmedling

Det andra alternativet  att åka som au-pair är att åka med en förmedling. 

Om man vill åka till USA som au-pair måste man åka med en förmedling vare sig man vill eller inte. 

På många sätt är det bra att åka med en förmedling; du har en kontaktperson i landet du bor, de anordnar träffar där man träffar andra au-pairer etc. 

Åker man med en förmedling går man igenom en anpassningsprocess. 

_Bildkällor:
_Löpsedel, sökning globe travel

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Annons:
Upp till toppen
Annons: